Column: Een nieuw jaar met nieuwe “woonkansen en woonwensen”

De eerste column van 2016, de eer is aan mij! Een mooi moment om vooruit te kijken.  Ook als het gaat over wonen. Wat gaat dit jaar brengen, wat is er nog te wensen, waar droom je van, wat wil je bereiken dit jaar? Namens Rabobank Dommelstreek wens ik je het allerbeste. 

Wij Nederlanders hebben eigenlijk altijd wel wát te wensen, ja toch? Terwijl we het over het algemeen op het gebied van wonen al zo enorm goed hebben. Onze wensen gaan meestal over van goed naar beter, de puntjes op de i.

Via via hoorde ik van een heel mooi initiatief. Van een jongedame uit Heeze, 19 jaar oud en waarschijnlijk zélf nog heel wat te wensen op het gebied van wonen. Toch is zij de komende tijd vooral bezig met het realiseren van woonwensen van andere mensen. Van mensen uit Nicaragua om precies te zijn.

Mag ik je voorstellen aan Iris Messing? Ze studeert Biomedische Technologie aan de Technische Universiteit Eindhoven. En voetbalt bij de Dames 1 van RKSV Heeze. Een slimme, sportieve en sociale meid die het nu belangrijk vindt iets wezenlijks voor andere mensen te doen.

Daarom gaat ze in februari met Stichting HomePlan naar Nicaragua om een huis te bouwen voor een arm gezin in een sloppenwijk. Zodat dit gezin een beter leven kan krijgen, met een eigen huis. HomePlan bouwt eenvoudige houten huizen die ongeveer 10 jaar mee gaan. In deze periode worden de bewoners gestimuleerd te werken en geld te verdienen voor een nieuw (stenen) huis. Het huis dat ze nu gaan bouwen, van hout, is dus een eerste stap in de wooncarrière van een gezin.

Studenten uit Nicaragua zelf helpen mee met de bouw van de huizen. Deze studenten komen elke week terug om de gezinnen te helpen en hen op ideeën te brengen om geld te verdienen voor hun toekomst. Het uiteindelijke doel is dat er vanuit een sloppenwijk een zelfvoorzienende wijk ontstaat. Met op den duur geen houten maar stenen huizen. Over woonwensen gesproken!

Meer weten over dit mooie initiatief?
Ga naar https://onepercentclub.com/en/projects/homeplan-nicaragua-2016 waar u ook kunt lezen over de crowfunding campagne die Iris heeft opgezet. Als ieder een steentje (óf: een deur, raam, verf of spijkers) bijdraagt, vormt dat in dit geval letterlijk een huis.

Iris, we wensen je heel veel succes in Nicaragua.

inge

 

 

Inge Walstra is de creatieve en enthousiaste
Wooncoach van Rabobank Dommelstreek.
Partner van David en trotse mama van Bink en Siem.

Deel dit bericht met je vrienden
Share on FacebookTweet about this on Twitter
Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest