WAALRE – Nu de grote drukte van de jubileum voorstelling achter de rug is, komt er weer tijd voor mijzelf. Wat zal ik eens gaan doen: achterstallig huiswerk weg poetsen? Mwah dat kan, maar dat is niet mijn grootste liefhebberij. In mijn ogen is niets zo ondankbaar als mijn werk in het huishouden. Hoe hard je ook poetst en boent, het wordt zelden opgemerkt. Natuurlijk, iedereen heeft zo zijn werk en krijgt daarvoor ook niet dagelijks een schouderklopje, maar het is vaak zichtbaar wat ze doen én dat het is gedaan.

Als de deuren en kozijnen toe zijn aan een nieuw verfje, ga ik met plezier aan de slag: schuren, gronden aflakken. En iedereen ziet het. “Netjes gedaan, bijna vakwerk.”
In het voorjaar in de tuin te werken geeft veel voldoening: wieden, beplanten, bemesten en bloembakken vullen. En iedereen bewondert het. “Wat staat je tuin er weer mooi en fleurig bij.”
Wanneer oude meubeltjes worden vervangen, een nieuw tapijt wordt gelegd, ik nieuwe gordijnen heb gemaakt en kussens met een mooie stof heb overtrokken krijg ik van alle kanten complimenten, maar als ik het huishouden heb gedaan, tja dat wordt dan niet opgemerkt, dat is ook maar zo gewoon.

Ik heb nu wat trucjes bedacht waardoor het beter wordt opgemerkt dat ik in huis heb gewerkt.

  • Wanneer je poets haal je de meubels van zijn plaats; Zet alles anders neer! Dit valt gegarandeerd op. En blijkt dat alles nu niet zo praktisch staat, dan zet je de meubeltjes bij de volgende poetsbeurt weer terug op de plaats dan heb je hetzelfde effect.
  • Neem de schilderijen je bovenop met een natte doek af; Zorg dat de schilderijen scheef hangen! Niets wekt zoveel irritatie op als schilderijen die scheef hangen. Ik gebruik altijd het excuus dat ik vergeet een schilderij recht te hangen als ik het heb gepoetst.
  • Poets de badkamer minstens één keer per week; Giet in bad en/of douche, wastafel en toilet een scheut gloor (eucalyptus) of azijn. De frisse geur van gloor of azijn valt meer op, dan dat alles schoon is en weer blinkt.
  • Zet alle spullen hoog wanneer je vloeren moet stofzuigen of dweilen zodat je er goed bij kunt; Wacht zolang mogelijk met alles terug zetten. Ik geef toe, ik kan alles weer in een wip neerzetten, maar ik vind dat ik eerst nog een kop koffie of thee mag drinken, dat heb ik dan wel verdiend. Dan wil ik wel eens “vergeten”om alle spullen weer neer te zetten.
  • Zeem je ramen met water en azijn; Wacht met ramen zemen totdat je niet meer naar buiten kunt kijken. Ik krijg mijn ramen goed schoon met spons, trekker en microdoekje, maar ik wacht wel tot er wordt gezegd “regent het?” terwijl de zon schijnt. Ik zeem meteen de volgende dag de ramen reken maar dat het opvalt dat ze zijn gedaan.

Heb je een keer een baaldag omdat je elke dag, iedere week en het hele jaar door telkens weer het zelfde werk doet en niemand het waardeert? Doe dan het volgende:

a. Zet alle meubels anders neer
b. hang de schilderijen scheef
c. giet een scheut gloor (eucalyptus) of azijn in bad en/of douche, wastafel en toilet
d. laat stofzuigen, dweilen en ramen zemen zitten.
e. Zet de vuile vaat in een kastje (of de vaatwasser) trek de deur achter je dicht en ga een dag lekker doen waar je zin in hebt. Morgen is er weer een dag, het huishouden loopt niet weg, dat kan wachten.

En denk je “die Wilma valt nu in een zwart gat”? Dan kan ik je geruststellen, ik heb nog genoeg om handen met allerlei projectjes, kom weer toe aan het lezen van een goed boek en geniet van onze kleindochters.

 

 

wilma

 

 

 

 

 

Wilma Stofmeel richtte in Waalre Dansgroep Butterfly op. Na tien jaar stopte ze met Butterfly (die toen inmiddels uit ruim 100 leden bestond) en droeg het stokje over aan een nieuwe leiding. Inmiddels bestaat de dansgroep ruim zesendertig jaar en is een begrip in Waalre.

In 1990 startte Wilma Theatergroep Kinderspel. Ze  volgde de Basisregie opleiding In Tilburg en de Kaderregie opleiding in Venlo. Verder gaf ze theatercursussen in Valkenswaard, Veldhoven en Waalre en regisseerde verschillende volwassen gezelschappen en jeugdgroepen. Op verzoek van het NVA (Nederlandse Vereniging Amateurtoneel) volgde ze in Apeldoorn een masterclass om speciaal voor jongeren toneelstukken te schrijven.

In  2006 ontving Wilma de koninklijke onderscheiding Lid in de orde van Oranje Nassau voor haar bijzondere verdiensten op het gebied van theater voor de jeugd.

 

Deel dit bericht met je vrienden
Share on FacebookTweet about this on Twitter
Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest