Nu de jubileum musical achter de rug is, de afwikkelingen bijna zijn gedaan, begin ik zachtjes aan meer vrije tijd te krijgen. Ik blijf natuurlijk wel een bezig bijtje met een projectje hier en daar, maar ik zit nu toch wel ruimer in mijn tijd. Ik hoef geen jaar meer vooruit te denken en te plannen en kan mijn hoofd leeg maken, heerlijk.

Een tijdje geleden maakten we met een Chinese logé, een wandeling in onze omgeving. Eerst door het dorp en daarna gingen we de bossen in. Toen, alsof het zo bedoelt was stond er plotseling een hert op ons wandelpad. We durfden bijna geen adem te halen om het hert niet aan het schrikken te maken. Het prachtige dier verdween even snel als het was verschenen. Onze loge was verrukt, “een hert op klaar lichte dag, gewoon in het wild!” . We genoten van de wandeling en wij zagen onze omgeving met nieuwe ogen.

Louis, mijn lief is zzp- er en moet sappelen voor de boterham, maar hij kan verder wel zelf over zijn tijd beschikken. Nu ik zelf over meer vrije tijd beschik en het lente zonnetje begint door te breken begint het bij ons te kriebelen. Dus op zomaar een doordeweekse zon(nige)dag besloten wij te spijbelen.

We zette de fietsen achter op de auto en reden naar Leerdam om daar langs de Linge te gaan fietsen. We genoten met volle teugen van deze dag. Wat hebben we in Nederland een afwisselend landschap, wat een prachtige luchten en zoveel interessante bezienswaardigheden, van een Rietveld stoel in een weiland tot een fort aan het water. Zo door de weeks is het lang niet zo druk op de fietspaden als in het weekend en dan is het extra genieten van onze veilige fietspaden en natuurlijk gaan we onderweg picknicken.

Voor de picknick maak ik graag een fruitsalade. Gemakkelijk te maken, lekker fris om te eten. Maar soms als de salade wat warm is geworden, vind ik vooral de aardbeien niet meer zo lekker smaken. Daar heb ik het volgende op gevonden. Ik maak ruim van te voren aardbeiensoep. Die vries ik in een bakje voor ijsblokjes in. Op de dag dat ik een fruitsalade nodig heb doe ik de bevroren blokjes aardbeiensoep erbij en pak de bak met fruit en soep goed in aluminiumfolie. Tegen de tijd dat we de fruitsalade gaan eten, is de aardbeiensoep gesmolten maar de salade is nog heel koel en fris van smaak.

We zijn ons meer gaan verdiepen in fietsplannen en leuke plaatsen van waaruit je mooie fietstochten kunt maken en hebben besloten dat we Nederland opnieuw gaan ontdekken. Daarvoor heb je niet meer nodig dan een goede fiets, de fietsroute, fris water, een lekkere picknick, droog weer en liefst wind in de rug.

 

wilma

 

 

 

 

 

Wilma Stofmeel richtte in Waalre Dansgroep Butterfly op. Na tien jaar stopte ze met Butterfly (die toen inmiddels uit ruim 100 leden bestond) en droeg het stokje over aan een nieuwe leiding. Inmiddels bestaat de dansgroep ruim zesendertig jaar en is een begrip in Waalre.

In 1990 startte Wilma Theatergroep Kinderspel. Ze  volgde de Basisregie opleiding In Tilburg en de Kaderregie opleiding in Venlo. Verder gaf ze theatercursussen in Valkenswaard, Veldhoven en Waalre en regisseerde verschillende volwassen gezelschappen en jeugdgroepen. Op verzoek van het NVA (Nederlandse Vereniging Amateurtoneel) volgde ze in Apeldoorn een masterclass om speciaal voor jongeren toneelstukken te schrijven.

In  2006 ontving Wilma de koninklijke onderscheiding Lid in de orde van Oranje Nassau voor haar bijzondere verdiensten op het gebied van theater voor de jeugd.

 

Deel dit bericht met je vrienden
Share on FacebookTweet about this on Twitter
Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest