Het voetbalseizoen zit er voor de meeste clubs op na afgelopen zondag. Voor enkele teams volgt er nog nacompetitie om eventuele promotie af te dwingen of degradatie te voorkomen. Een overzicht voor de ploegen uit onze regio.

DVS: De ploeg uit Aalst eindigde dit seizoen op een gedeelde twaalfde plaats, samen met Netersel, in de 4e Klasse G. Omdat beide ploegen op 28 punten uitkwamen, volgt er een beslissingswedstrijd. De winnaar speelt nacompetitie en komt uit tegen Riethoven. De verliezer degradeert naar de 5e klasse. De wedstrijd wordt komende donderdag gespeeld op Sportpark De Aalstervelden vanaf 19.00 uur.

DOSL: Na 2 seizoenen net naast de prijzen gegrepen te hebben, behaalde de Leendse ploeg nu wel de nacompetitie. Omdat DOSL de laagste periodekampioen is in de stand, treft het de nr. 11 uit de 4e Klasse G, SDO’39. Op 21 Mei in Leende en een week later (28 Mei) de return in Lage Mierde. De winnaar hiervan speelt volgend seizoen in de Vierde Klasse.

Sterksel: Sterksel speelde in het verleden al wel eens in de nacompetitie, maar promoveerde nog nooit naar de Vierde klasse. Door een derde plaats in de 5e Klasse E, spelen ze tegen de nr. 11 uit de 4e Klasse E, EDN’56. Komende zondag (21 Mei) in Sterksel, en een week later (28 Mei) is de return in Haghorst. De winnaar speelt volgend seizoen in de vierde klasse.

Maarheeze: Ondanks de zesde plaats in de eindrangschikking van de 4e Klasse E (Zuid 2), pakte Maarheeze wel de eerste periodetitel. Doordat Maarheeze de laagste periodekampioen is, spelen ze tegen de nr. 11 van de 3e Klasse C, Liessel. Komende zondag (21 Mei) is de wedstrijd in Maarheeze, een week later (28 Mei) in Liessel. De winnaar van deze wedstrijd speelt op 3 en 5 Juni een tweeluik, tegen de winnaar van de wedstrijd tussen DSV (Sint-Anthonis) en sv ONDO (Asten-Heusden), om een ticket in de Derde Klasse.

Deel dit bericht met je vrienden
Share on FacebookTweet about this on Twitter
Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest