Je hebt er vast wel eens van gehoord; PUR een wondermiddel.  Je spuit het in een holle ruimte en die vult zich dan snel op tot een solide versteviging. Je kunt het voor van alles gebruiken. Mijn lief maakte er ooit cactussen van voor decor.

Het werkte goed, alleen moet je weten hoe het materiaal werkt én je moet er niet met je handen aanzitten, dat kan pijnlijk zijn ontdekte hij. Een vriend van ons wilde nog geen afscheid nemen van de oude koelkast die niet meer goed koelde. Hij bedacht dat hij er PUR in kon spuiten, dan kon het apparaat nog een hele tijd mee en had hij geld uitgespaard. Hij spoot  de PUR in de koelkastwand, maar zag geen resultaat. Snel werden nog een paar bussen bijgehaald, want het spul is niet zo duur en ook die spoot hij leeg in de koelkast. Toen besloot hij hem een nachtje buiten te laten staan en daarna te kijken of het had geholpen. De volgende morgen stond er een koelkast op het gras die leek te ontploffen. In de loop van de nacht was de PUR gaan uitzetten, alle wanden stonden bol. “Misschien dat het ding nu wel goed gaat koelen, maar ja hij past niet meer in de keuken” zei hij spijtig, “dus weg ermee” en hij kocht een nieuwe.

Als het mooie weer is aangebroken krijgen veel mensen de knutsel kriebels. Veel karweitjes die al jarenlang liggen te wachten wil je eindelijk afwerken. Dan is het natuurlijk heel fijn wanneer je een handige man hebt die het klusje wil klaren. Zo hadden wij een badkamerraam dat helemaal verrot was. Die moest nodig worden vervangen. Omdat onze badkamer op de begane grond is vond manlief dat hij dat best zelf kan doen. Hij maakte foto’s, nam de maat op en sprak alles grondig met de leverancier door. Het raam werd besteld. Nu was het wachten op het nieuwe raam en mooi weer. Die dag brak onverwacht snel aan.

Het oude raam moest met sponning en al worden verwijderd en dat was geen kleinigheid. Manlief legde me uit dat hij het gat wat ruimer maakte “dan past het nieuwe raam altijd en kan ik het gemakkelijker plaatsen. De ruimte vul ik op met PUR.” Ik dacht hij zal wel weten wat hij doet, hij heeft er eerder mee gewerkt, maar adviseerde hem om voor een bus extra te zorgen. “Wat teveel is breng je terug.” Zo gezegd zo gedaan en hij ging aan de slag. Eerst even het nieuwe raam gepast, dat gaat lukken. Toen met de PUR aan de slag. Heb je wel eens meegemaakt dat water overloopt en dat je dat wilt tegen houden? Dat is bijna niet te doen, het glipt door je vingers en door alles waarmee je het tegen wilt houden. Nou, zo gaat dat ook met PUR als je niet uitkijkt. Mijn lief had er niet meer aan gedacht dat het spul enorm uitzet en spoot te scheutig. Een waterval van PUR begon te lopen, wanhopig probeerde hij het te  stoppen met kranten. De doos met handschoenen (daar had hij wel aan gedacht), was bijna leeg toen het stromen eindelijk stopte. Daarna kon hij aan de slag om alles eerst schoon te maken voordat hij verder ging. Gelukkig stond het nieuwe raam op veilige afstand. Uiteindelijk is alles goed gekomen. Het raam zit er in en werkt perfect. Een foto van het resultaat is naar de leverancier gestuurd. Alle PUR was op, maar dat geeft niet, manlief heeft genoeg geld uitgespaard door het raam zelf plaatsen, daar mag hij terecht trots op zijn.

 

 

Schermafbeelding 2016-07-29 om 16.13.24In 1979 richtte Wilma Stofmeel Dansgroep Butterfly in Waalre op. Na tien jaar stopte ze daarmee en droeg het stokje over aan een nieuwe leiding. Butterfly bestond toen inmiddels uit ruim 100 leden. In 1990 startte ze Theatergroep Kinderspel, volgde daarvoor de Basisregie opleiding In Tilburg en de Kaderregie opleiding in Venlo. Verder gaf ze theatercursussen in de regio en regisseerde verschillende volwassen gezelschappen en jeugdgroepen. Op verzoek van het NVA (Nederlandse Vereniging Amateurtoneel) volgde ze in Apeldoorn een masterclass om speciaal voor jongeren toneelstukken te schrijven. Sinds maart 2016 schrijft ze ook artikelen voor het weekblad De Schakel. In 2006 ontving Wilma de koninklijke onderscheiding Lid in de orde van Oranje Nassau voor haar bijzondere verdiensten op het gebied van theater voor de jeugd en in 2015 ontving ze daarvoor van de gemeente Waalre de vrijwilligerspenning.

 

Deel dit bericht met je vrienden
Share on FacebookTweet about this on Twitter
Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest