De zomer loopt op zijn laatste benen, de vakantie is voorbij. De scholen beginnen weer en de meeste mensen gaan aan het werk of beginnen met de dagelijkse routine. We mogen niet klagen, het was lang geen slechte zomer. Het mooie weer begon al in juni, een beetje vroeg nog en niet iedereen kon er van genieten. Daarom was ik bang dat het zomerweer op zou zijn als de vakanties begonnen. Dat viel mee. Nee er kwam geen hittegolf en er was wel eens een mals buitje, maar al bij al was ik tevreden met het weer dat we kregen.

Mijn lief en ik gingen een paar dagen naar De Biesbosch fietsten in de omgeving. Daarna een paar dagen naar Oost Kapelle. Daar lagen we een dagje aan het strand. Het leukste vond ik het slapen in het kasteel van Stayokay Domburg. Weet je, niet alleen kleine meisjes dromen van prinsen en prinsessen, ook ik kan daar nog over fantaseren. We sliepen in het torenkamertje. Onze kleindochters die op visite kwamen vonden het machtig interessant, vooral het stapelbed waar we in sliepen. Er is in zo’n torenkamertje niet genoeg ruimte voor een tweepersoonsbed, als er ook een kast, wc en douche in moet passen. (Ik vraag me af hoe de jonkvrouw dat vroeger oploste) We sliepen er niet minder om. Gelukkig is mijn lief nog zo lenig én ridderlijk dat hij aanbood in het bovenste bed te slapen. We zijn ook een midweek naar Soest in Duitsland geweest, een aanbieding van het ED en je raad het al, het was net een Nederlandse kolonie. Niet dat we daar last van hadden, we gingen gewoon onze eigen weg. Die keer hebben we vooral gewandeld. Het weer was de derde dag wat minder, maar dat mocht de pret niet drukken.

De leukste vakantie hebben we met onze vier kleindochters gehad. We hebben er twee van vijf en twee van drie jaar. Ze kwamen, allemaal tegelijk, drie dagen bij ons logeren. We oogstten alom bewondering dat we dit aandurfden, vier van die kleintjes, maar we hadden ons goed voorbereid. De weersvoorspellingen waren niet al te best, dus calculeerden we dat in. Mijn lief en ik ruimden de garage aan kant, zetten de fietsen en de grijze en groene container buiten en maakten een mini camping:’ Camping Flomianoline’ ((samengesteld uit de namen van onze kleindochters), een familiecamping met dak. We zetten een pop-up-tent neer met matrasjes erin, een mini indianententje en mini campingstoeltjes. Een mooi naambord erbij en klaar waren we. Het was een groot succes. Bij mooi weer gingen de openslaande garagedeuren open en vlogen de kinderen uit op step, fiets en loopcrossmotor. We gingen de eendjes voeren en ze speelden in het speeltuintje vlakbij. Was het wat minder mooi, dan werd er intensief met poppen gespeeld of de verkleedkist geleegd. (Spelen met muziekinstrumentjes mocht op de garage camping, niet in huis). Er werd geknutseld en geschminkt en tussendoor lieveheersbeestjes bestudeerd. We appten de ouders een foto van de puinhoop (kleding, poppen en zo meer) in huis en op de camping. Dat wekte het nodige medelijden op, maar we appten ook een dag later een foto dat we in de zon voor ‘de camping’ de krant zaten te lezen met de tekst “we hebben het zo druk”, met een knipoog er bij. Ik kan wel zeggen dat we allemaal, kinderen en grootouders, hebben genoten van deze vakantie. En je ziet het hoeft niet constant mooi weer te zijn om er van te genieten.

 

Schermafbeelding 2016-07-29 om 16.13.24In 1979 richtte Wilma Stofmeel Dansgroep Butterfly in Waalre op. Na tien jaar stopte ze daarmee en droeg het stokje over aan een nieuwe leiding. Butterfly bestond toen inmiddels uit ruim 100 leden. In 1990 startte ze Theatergroep Kinderspel, volgde daarvoor de Basisregie opleiding In Tilburg en de Kaderregie opleiding in Venlo. Verder gaf ze theatercursussen in de regio en regisseerde verschillende volwassen gezelschappen en jeugdgroepen. Op verzoek van het NVA (Nederlandse Vereniging Amateurtoneel) volgde ze in Apeldoorn een masterclass om speciaal voor jongeren toneelstukken te schrijven. Sinds maart 2016 schrijft ze ook artikelen voor het weekblad De Schakel. In 2006 ontving Wilma de koninklijke onderscheiding Lid in de orde van Oranje Nassau voor haar bijzondere verdiensten op het gebied van theater voor de jeugd en in 2015 ontving ze daarvoor van de gemeente Waalre de vrijwilligerspenning.

 

Deel dit bericht met je vrienden
Share on FacebookTweet about this on Twitter
Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest