Logo BC Budel

Afgelopen dinsdag 10 oktober speelde Budel 1 hun eerste wedstrijd in de midweekcompetitie. Een nieuw samengesteld team in deze competitie, maar zeker met de nodige ervaring op zak! Toch bleken de dames in de auto op weg naar Gilze een tikkeltje zenuwachtig te zijn.

In Gilze werd begonnen met de beide dubbels. Bas Strooy en Bart de Bie hadden weinig moeite met hun tegenstanders en wonnen met 2x 13-21. De zenuwen van de dames Kim Joosten en Tamara Tijsen speelden gelukkig geen grote rol en ook zij wisten redelijk gemakkelijk hun dubbel te winnen met 11-21 en 15-21.

Daarna waren de mixen aan de beurt, wat toch even wennen was voor deze voorheen-zondag-spelers. Tamara en Bas deden het kunstje van jaren geleden nog eens over en wisten hun mix eenvoudig te winnen. Het inmiddels ook goed op elkaar ingespeelde duo Kim en Bart had een tragere start, maar ook hier werd in 2 sets gewonnen. En toen was het ineens 4-0 voor BC Budel! (Wie had dat gedacht)

Als laatste de singles en ja hoor, toen was het al snel gedaan met de pret. Bas had een matige start maar vocht zich goed terug in de 1-ste set. Met 19-21 en 16-21 werd toch de 1-ste herensingle binnen gesprokkeld. Bart liet er geen gras over groeien en wist met 12-21 en 16-21 weer een puntje bij te schrijven. Bij de dames ging het minder goed (toch de zenuwen…?). In de 1-ste damesenkel verloor Kim de 1-ste set redelijk kansloos met 21-14, maar wist zich in de 2-de set wel goed staande te houden. Op 20-19 leek het einde dan toch in zicht, maar door een fout van de tegenstander kreeg Kim nog een kans. Na menig matchpoint en spanning aan beide kanten, trok Kim uiteindelijk aan het langste eind en won deze set met 25-27! In de 3-de set ging het gelijk op, maar gelukkig viel de beslissing in Budels voordeel. Ook Tamara had het lastig en verloor de 1-ste set ruim met 21-8. Gelukkig wist ze in de 2-de set orde op zaken te stellen in pakte ze de dame van Gilze in met 10-21. Ook hier moest dus een 3-de set de beslissing brengen. 0-8 winst en bitterballen…! Een geweldige start voor dit nieuwe team!!

 

Deel dit bericht met je vrienden
Share on FacebookTweet about this on Twitter
Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest