Patriots Day is in Amerika de dag van vrijheid en onafhankelijkheid. Vaste prik op deze dag is de Boston-marathon. Zo ook op 15 april 2013, Terwijl de toeschouwers vanachter de dranghekken de hardlopers staan aan te moedigen, voltrekt zich een vreselijk scenario: midden in het publiek explodeert een bom, met chaos en paniek tot gevolg. Tot overmaat van ramp komt niet veel later ook nog een tweede bom tot ontploffing.
Regisseur Peter Berg grijpt de kijker vanaf dat punt flink bij de kladden en sleurt hem in een moordend tempo langs alle personages en instanties die bij deze terreurdaad betrokken zijn. Van gewonde omstanders tot aan de hoge piefen bij de FBI, en van lokale wetshandhavers tot aan de daders van de aanslag. Met veel oog voor soms gruwelijke details reconstrueert Berg de ramp, waarbij zijn eigen plaatjes naadloos overgaan in de échte video-opnames, die zorgvuldig op enkele plaatsen in de film zijn geïntegreerd.
De film wordt op vrijdag 24 november om 20.00 uur gedraaid in de grote zaal van dorpshuis ’t Perron te Heeze. De entree bedraagt 5,00 euro inclusief koffie of thee voor aanvang.

Deel dit bericht met je vrienden
Share on FacebookTweet about this on Twitter
Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest