FC Cranendonck

In een spannende wedstrijd pakte FC Cranendonck deze middag zijn 2de overwinning. De uitslag van 4-1 doet anders vermoeden, maar tot de laatste minuten bleef het een spannende wedstrijd.

Na een gelijkwaardig begin op een zwaar veld pakte FC Cranendonck halverwege de eerste helft het initiatief. Een eerste kans was er in de 20ste minuut, toen spits Ralph van Meijl van FC Cranendonck middels een mooie steekbal van Sam Cummins vrij voor doel kwam. De inzet van Ralph ging jammer genoeg voor FC Cranendonck maar net naast. Met een geweldige inzet werd FC Cranendonck steeds sterker en kon dit na 25 minuten omzetten in een verdiende voorsprong. Een mooie aanval over meerdere schijven deed de bal uiteindelijk belanden bij Daan Driessen. Daan kon de bal nog net intikken voordat de uit zijn doel komende doelman bij de bal kon komen en het was 1-0. Door een moment van onoplettendheid kon Steensel weer terug in de wedstrijd komen. Een afstandsschot vanaf 25 meter in de kruising was voor doelman Tom van Happen onhoudbaar. Hierdoor gingen beide ploegen met een 1-1 ruststand de kleedkamers in.

Na de pauze zagen we FC Cranendonck direct het initiatief nemen. Steensel kon met enkele gevaarlijke snelle uitvallen mee en dan voor gevaar stichten, maar de beste kansen deze tweede helft waren zeker voor FC Cranendonck. Ralph van Meijl had de voorsprong in de 75ste voor het inkoppen, maar zijn kopbal ging over het doel. Een minuut later had FC Cranendonck alle geluk van de wereld toen Steensel via een mooie snelle uitval hun spits helemaal vrij voor doelman Tom van Happen zagen komen. De Steensel spits had gelukkig voor FC Cranendonck zijn vizier niet helemaal scherp staan en plaatste de bal net naast het doel.

En uiteindelijk kon FC Cranendonck een verdiende voorsprong pakken. Goed doorgaan van Marijn Mommers over rechts , gevolgd door een mooi lage voorzet op de instormende FC Cranendonck back Loek Smits had het goede resultaat. Vol overtuiging plaatste Loek de bal in het lege doel en de voorsprong was een feit. Steensel ging hierna steeds meer risico nemen om alsnog langszij te kunnen komen, maar FC Cranendonck gaf achterin niets meer weg. Sterker nog, FC Cranendonck kon zijn voorsprong zelfs nog uitbreiden. In de 88ste minuut ging Sam Cummins op links goed door en kon met een balletje breed Daan Driessen in staat stellen om zijn 2e goal van deze middag te maken. En in de allerlaatste minuut kon Nory Saanen de definitieve eindstand van 4-1 op het scorebord laten zetten. Een balletje in de diepte zette Nory helemaal vrij voor de doelman., waarna Nory de doelman kansloos liet. Een dikverdiende, enigszins geflatteerde overwinning was daarmee een feit.

Deel dit bericht met je vrienden
Share on FacebookTweet about this on Twitter
Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest