RKVV Waalre

In een periode van minder dan vijf minuten besliste Waalre de wedstrijd in Biest Houtakker. Van de 31ste tot 34 minuut in de eerste helft was de ploeg uiterst effectief bij fouten van SVSOS. Dit leverde een 0-3 voorsprong op die na rust geen enkel moment in gevaar kwam. Door nog een doelpunt in de 69e minuut kwam de overtuigende en verdiende overwinning tot stand; 0-4.

Al in de eerste minuut miste Kees Uijthoven het SVSOS doel op een haar. Waalre zette meteen druk op de SVSOS achterhoede die hierdoor niet tot opbouwend voetbal kon komen. Waalre was heer en meester zonder dat dit vele kansen opleverde. Er was een fout van de SVSOS doelman voor nodig om de score te openen. In de 31e minuut kon hij de bal niet vasthouden waarna René Hooijmans optimaal profiteerde 0-1. Twee minuten later was het opnieuw door een uitgekiend schot van Robbert van Neer. SVSOS was nu de richting volkomen kwijt en in de 34e minuut was het Kees Uijthoven die met het hoofd scoorde uit een hoekschop van Joey Gang 0-3. SVSOS kon voor rust hier niets tegenover stellen en doelman Lars Bouwmans van Waalre kende een zeer rustige middag.

Met de royale voorsprong in de rug nam Waalre na rust gas terug. Hierdoor kwam SVSOS wat meer in de wedstrijd met kleine kansjes tot gevolg. Ook dit leverde doelman Lars Bouwmans weinig werk omdat de voorwaartsen van de thuisclub hiervan zo schrokken dat zij het doel veel te hoog zochten. Waalre bleef ook na rust de ploeg met het meeste balbezit maar veel drang naar het doel was er niet meer. Tot in de 69e minuut toen Kees Uijthoven vanaf de rand van strafschopgebied uithaalde en de eindstand op het bord bracht 0-4,

Een belangrijke zege van Waalre waarvoor a.s. zondag de zware uitwedstrijd bij Dosko’32 in Duizel op het programma staat.

Deel dit bericht met je vrienden
Share on FacebookTweet about this on Twitter
Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest