Begin 2016 startte Hamont-Achel in samenwerking met politiezone HANO met buurtpreventie via WhatsApp. Het begon met één groep, maar steeds meer inwoners wilden zich inzetten om inbraak en diefstal te voorkomen. Ondertussen beschikt de stad met bijna 500 deelnemers over drie WhatsApp-groepen voor evenveel zones: Hamont-noord, Hamont-Zuid en Achel. Om de werking hiervan nog eens toe te lichten, vindt er op donderdag 7 december een infosessie plaats voor zowel nieuwe als huidige leden.

Wanneer iemand iets verdacht opmerkt in de buurt, neemt die persoon contact op met de politie. Vervolgens informeert hij of zij de andere leden van de WhatsApp-groep. Zo waarschuwen ze anderen, waardoor deze personen ook alerter zullen zijn. Zo’n groep schrikt inbrekers af.
Op donderdag 7 december vindt er om 20.00 uur in de raadzaal van het stadhuis van Hamont-Achel een infosessie plaats. Zowel de werking als de richtlijnen worden tijdens deze infosessie toegelicht. Iedereen is welkom, lid of niet.

Deel dit bericht met je vrienden
Share on FacebookTweet about this on Twitter
Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest