RKVV Waalre

Waalre beëindigt 2017 als koploper in de 5e klasse E. In de laatste wedstrijd bleef het zonder tot overtuigend spel te komen betrekkelijk eenvoudig SDO’39 de baas. De eindstand was al bij de rust bereikt. In de tweede helft was SDO vervolgens de ploeg met de meest aanvallende intenties maar kon Waalre op een enkele uitzondering na niet in verlegenheid brengen; eindstand 2-0.

Al in de eerste minuut liet Waalre haar intenties voor deze middag zien, na een flitsende aanval kopte Kees Uijthoven tegen de lat. Hierna even adempauze waarin SDO enkele malen in de buurt van doelman Bouwmans van Waalre verscheen voordat Waalre weer het heft in handen nam. In de 11e minuut leverde dit een makkelijk gegeven strafschop op die door Kees Uijthoven werd binnengeschoten, 1-0. 10 minuten later verdubbelde Waalre de score toen Kees Uijthoven goed doorging en René Hooijmans in staat stelde van dichtbij te scoren, 2-0. Met deze zekere voorsprong in de rug bleef Waalre voor rust het spel dicteren zonder de verlossende 3-0 te maken.

Na rust nam SDO vanaf het begin het initiatief in handen en na 55 minuten belandde een vrije trap tot verrassing van iedereen tegen de paal . Hiermee leek het begin gezet tot een offensief van SDO echter hier kwam het nauwelijks van. De ploeg uit Lage Mierde had wel meer balbezit en kwam sporadisch in de buut van doelman Lars Bouwmans maar was daar hulpeloos. Waalre liet zich door SDO het spel opdringen en beperkte zich voornamelijk tot verdedigen met het oog op een scherpe counter. Ook dit leverde zelden gevaar op en de gevaarlijkste situatie na rust ontstond in blessuretijd toen doelman Lars Bouwmans moest ingrijpen toen een SDO aanvaller alleen voor hem verscheen.

Waalre gaat nu als leider in de winterstop in en hoeft pas weer op 28 januari in actie te komen als de ploeg op bezoek gaat bij DEES uit Wintelre.

Deel dit bericht met je vrienden
Share on FacebookTweet about this on Twitter
Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest