FC Cranendonck

Het is alsof de duivel ermee speelt. FC Cranendonck kan maar moeilijk wedstrijden winnen en speelde weer gelijk. Deze middag was het De Raven uit Luyksgestel die FC Cranendonck wederom van een overwinning af kon houden.

In Luyksgestel was het de eerste helft vooral tegenhouden voor FC Cranendonk. De Raven had het betere van het spel en creëerde zich diverse kansen. Het was aan keeper Tom van Happen te danken dat het tot de rust 0-0 bleef. Met enkele goede en vooral dappere reddingen kon Tom zijn doel voor rust schoon houden.

Na de pauze zagen we aanvankelijk eenzelfde spelbeeld, met een verschil… nu kon de Raven wel scoren. Al na 3 minuten had De Raven de bal erin liggen. Een snelle uitval, waarbij de FC Cranendonck verdediging niet adequaat ingreep en werd door De Raven afgerond met een doelpunt. Onhoudbaar voor Tom en  de 1-0 was een feit.

Na 10 minuten bleek de Raven uitgeraasd en kon FC Cranendonck het heft in handen nemen. Het ging achterin 1 tegen 1 spelen en pakte hierdoor het middenveld in handen. De Raven kon niet anders dan terug uitlopen en tegenhouden. Maar ondanks het stugge verdedigen van De Raven kon FC Cranendonck zich toch enkele kansen creëren. Na ruim een uur leek FC Cranendonck loon na werken te krijgen.  Een schot van Sam Cummins kon maar net door de doelman van De Raven worden tegengehouden en in de rebound plaatste Ralph van Meijl de bal tegen de touwen. Geheel ten onrechte werd de goal afgekeurd voor buitenspel, na fel vlaggen van de grensrechter van De Raven.

FC Cranendonck bleef hierna doorzetten en zag in de 75ste minuut hun arbeid bijna beloond. Een mooie vrije trap vanaf 25 meter werd door Nory in de bovenhoek geplaatst, maar jammer genoeg voor FC Cranendonck kon de keeper er nog net een hand achter krijgen. Enkele minuten later was het dan toch raak. Nory Saanen kon mooi over het middenveld soleren en sloot zijn solo af met een venijnig schot. En alweer kon de keeper de bal niet vasthouden en alweer was Ralph van Meijl er als de kippen bij om in de rebound de bal tegen de touwen aan te drukken. Alweer stond de grensrechter te vlaggen, maar gelukkig stond de scheidsrechter nu wel goed opgesteld om met eigen ogen te kunnen aanschouwen dat dit zeker geen buitenspel was. De 1-1 kon dus op het scorebord.

FC Cranendonck nam met deze gelijke stand geen genoegen en bleef proberen om de overwinning nog te pakken. Het bleef hierdoor ongekend spannend, maar tot doelpunten zou dit niet meer leiden. Daardoor kon FC Cranendonck een verdienstelijk gelijkspelletje mee naar huis nemen.

Deel dit bericht met je vrienden
Share on FacebookTweet about this on Twitter
Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest