RKVV Waalre

Waalre kan met een gerust hart de carnaval in. Thuis tegen Tuldania werd een moeizame maar verdiende overwinning behaald terwijl de concurrent in de  periode slecht één punt behaalde en titelconcurrent niet speelde.

Zoals te doen gebruikelijk begon Waalre opnieuw onstuimig en in de eerste aanval belandde een voorzet van Kees Uijthoven tegen de lat. Hierna bleef de ploeg balbezit houden maar Tuldania liet zich ook niet onbetuigd. De spitsen van Tuldania bleven voorin hangen waardoor de Waalre achterhoed nauwelijks tot een behoorlijke opbouw kon komen.

Ook verdedigend moest de Waalre achterhoede op haar tellen passen en in de 9e minuut liet men zich verrassen. Jeroen van de Biggelaar sloop achter zijn directe tegenstander weg en liet doelman Lars Bouwmans geen kans 0-1. Een zware tegenvaller voor de thuisclub die nog fanatieker de aanval koos zonder echte kansen te creëren.

De gelijkmaker kwam dan ook enigszins bij toeval tot stand toen in de 17e min een voorzet van John van Dijk door Wouter Bosmans ingekopt werd 1-1. Dit was tevens het belangrijkste wapenfeit voor de rust waar Tuldania met een kopbal van Rien van der Wouw op slag van rust nog dichtbij een doelpunt was.

Na rust was het beste er bij Tuldania wel vanaf. Waalre bleef aandringen op een treffer en in de 50e min was René Hoojmans na een knappe actie hier al dichtbij. De treffer viel uiteindelijk na een dubbele wissel waarbij o.a. Ivar Brans in het veld kwam. In de 66e min reageerde hij attent bij een scrimmage voor het Tuldania doel en tekende de 2-1 aan. Waalre drong hierna aan op de beslissing en kreeg daarbij ook enkele kansjes maar allengs sloop de nervositeit in de ploeg. Tuldania kon hiervan echter niet profiteren en zeker nadat de ploeg met tien man kwam te staan, na een blessure, was het beste ervan af.

Een belangrijke zege van Waalre dat na de carnaval op bezoek gaat bij Dosko’32. Het verleden bewees dat dit een lastige wedstrijd is zeker nu de ploegen in strijd gewikkeld zijn om de 2e periodetitel.

Deel dit bericht met je vrienden
Share on FacebookTweet about this on Twitter
Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest