FC Cranendonck

Deze middag stond de wedstrijd tegen Bergeijk op het programma. Beide teams stonden ruim in de middenmoot en de verwachting was dat dit wel eens een leuke pot voetbal kon worden.

Het begin was overduidelijk voor Bergeijk. FC Cranendonck werd gedurende de hele eerste helft flink op hun eigen helft gehouden en Bergeijk creëerde zich enkele goede kansen. Het was vooral aan doelman Tom van Happen te danken dat er met de rust een 0-0 stand op het scorebord stond. Daar kon FC Cranendonck maar een enkel klein kansje tegenover stellen. Net voor rust werd een voorzet maar net over gekopt.

Na de pauze bleef het spelbeeld vooralsnog gelijk aan de eerste helft, Bergeijk aanvallen en FC Cranendonck tegenhouden. Na ongeveer 10 minuten zag je stilaan het spelbeeld veranderen. FC Cranendonck ging zich steeds meer op de helft van Bergeijk vertonen en kreeg zowaar al eens een kleine kans. Bergeijk kreeg het steeds moeilijker en moest steeds verder terug. Na een uur had Bergeijk alle geluk van de wereld, toen een mooi uitgespeelde vrije trap werd afgerond met een doelrijpe kans. De Bergeijk keeper wist hier nog net een voet achter te krijgen. Dit was blijkbaar een voorbode van het spektakel wat we nog te zien gingen zouden krijgen.

Enkele minuten later zagen we de moegestreden Guus Teunissen een van zijn laatste actie’s maken voordat hij gewisseld werd. Guus maakte een mooie actie over rechts en vanaf de achterlijn kon hij de bal perfect terugleggen op een vrijstaande Ralph van Meijl. Met dit kansje wist Ralph wel raad en hij liet de Bergeijk doelman kansloos, 1-0. Hierna raakte Bergeijk volledig de kluts kwijt en was het een en al FC Cranendonck wat de klok sloeg.

Na 70 minuten werd Ralph van Meijl in het strafschopgebied aangespeeld. Ralph draaide bij zijn tegenstander weg en kwam meteen helemaal vrij voor de doelman te staan. En alweer was de Bergeijk doelman kansloos op Ralph zijn inzet en kon de 2-0 op het scorebord gezet worden. En of dat nog niet genoeg was. Nadat de Bergeijk doelman  aan de zijlijn balverlies had, werd de bal mooi breed gelegd op Driek van de Vorst. Driek liet dit buitenkansje niet liggen en plaatste de bal in het lege doel en daar was de 3-0. En een minuut later werd een diepe bal door de complete Bergeijk achterhoede gemist en kon Daan Driessen geheel vrij op de Bergeijk doelman afgaan. Heel koelbloedig plaatste Daan de bal achter de kansloze doelman en kon de geflatteerde 4-0 eindstand op het scorebord.

Deel dit bericht met je vrienden
Share on FacebookTweet about this on Twitter
Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest