RKVV Waalre

Door de nederlaag tegen Dosko’32 moest Waalre in de achtervolging op Sterksel. Dit zette de ploeg kennelijk op scherp want Sterksel kwam er in haar thuiswedstrijd tegen de zwartwitten niet aan te pas. Nadat Waalre al na 30 seconden op voorsprong kwam heerste de ploeg en kwam Sterksel er met een 2-4 nederlaag nog genadig vanaf.

Waalre startte geconcentreerd en al na 30 seconden leverde dit succes op. Bart Cox speelde René Hooijmans die zich knap vrijspeelde en van dichtbij doelman Verstappen geen kans gaf. Sterksel reageerde verrast en Waalre kreeg in de eerste twintig minuten nog twee goede kansen via René Hooijmans en Wouter Bosmans. Verdedigend kwam de ploeg in het geheel niet in de problemen en in de 32e minuut was het de soms ongrijpbare Kees Uijthoven die de verdiende 0-2 op het scorebord zette. Voor rust verder weinig opwinding.

Na rust uit het niets kwam de thuisploeg terug in de wedstrijd. In de 46e minuut een ongelukkig moment in de Waalre achterhoede waarvan invaller Hashim Haaji van profiteerde 1-2. Waalre was nu even het vertrouwen kwijt dat echter snel weer werd opgepakt. Alhoewel de thuisploeg weer terug in de wedstrijd was kon het de geconcentreerd spelende Waalre achterhoede niet in verlegenheid brengen.

Het duurde  tot de 58e minuut voordat de zwartwitten ook aanvallend weer gevaar konden stichtten. Kees Uijthoven ontsnapte en kon slechts onreglementair gestopt worden, binnen de beruchte lijnen. De uitstekend leidende scheidsrechter Sprengers wees naar de strafschop punt waarvan Kees Uijthoven zelf het vonnis voltrok 1-3. Waalre was nu in veilige haven en trok zich meer terug daarbij vertrouwend op de snelle counters. Nadat Ivar Brans een counter niet kon afronden was het in de 75e minuut René Hooijmans die aan elke onzekerheid een eind maakte door de 1-4 aan te tekenen. Door een opnieuw ongelukkig moment in de Waalre achterhoede kon Jordy Bukkems de achterstand van Sterksel nog verkleinen door de eindstand op het bord te zetten 2-4.

Door deze overwinning heeft Waalre nu 4 punten voorsprong op Sterksel met een wedstrijd meer gespeeld en heeft het opnieuw de koppositie in de tweede periode heroverd. A.s. zondag speelt de ploeg thuis tegen Netersel

Deel dit bericht met je vrienden
Share on FacebookTweet about this on Twitter
Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest