vv Maarheeze

VV Maarheeze heeft in eigen huis niet kunnen winnen van Oranje Zwart uit Helmond. Vlak voor rust maakte Oranje Zwart 0-1 en vlak voor het einde werd die uitslag verdubbeld tot de 0-2 eindstand.

Met de heenwedstrijd in gedachten,  waarbij Maarheeze met 6-0 serieus klop kreeg van Oranje Zwart, werd de wedstrijd door Maarheeze voorzichtig aan gegaan. Al snel bleek Oranje Zwart echter een stuk minder gedreven dan in de heenwedstrijd. Het enige gevaar van de Helmonders kwam uit hun vrije trappen die ze rond de 16-meter van Maarheeze toebedeeld kregen. In de 6e minuut belandde een eerste vrije trap op de kruising van het Maarheeze doel en in de 27e en 41e minuut stond de lat een eerste doelpunt in de weg. Het duurde dan ook tot de 43e minuut voordat een eerste doelpunt op het scorebord kon. Bij een actie op links werd Maarheezer balbezit eenvoudig weggegeven en belandde een fraaie voorzet van Oranje Zwart op het hoofd van de spits die Maarheeze-keeper Tom Geurts in de lange hoek kansloos liet: 0-1. Dit was tevens de ruststand.

Na de rust was Maarheeze in de 52e minuut, na een scrimmage voor het doel van Oranje Zwart, dicht bij de gelijkmaker. Een harde overtreding op Maarheezenaar Jordy van Zon deed in de 66e minuut de zogenaamde vlam in de pan slaan. Een overtreding die direct met rood bestraft had mogen worden werd door de scheidsrechter afgedaan met geel en omdat Jordy van Zon zijn tegenstander aansprak op zijn gedrag kreeg hij ook geel en moest hij het veld verlaten omdat hij in de eerste helft al tegen een ongelukkige gele kaart was aangelopen. Toen de keeper van Oranje Zwart meende zich ook met de leiding te moeten bemoeien kreeg hij eveneens tot tweemaal toe geel en kon ook vertrekken. Met 10 tegen 10 werd de wedstrijd vervolgd waarbij Oranje Zwart zijn voorsprong verdedigde maar waarbij Maarheeze verder geen vuist kon maken. In de 90e minuut werd het duel beslist door Oranje Zwart door de 0-2 binnen te schieten. Maarheeze kopte in de laatste minuut nog weliswaar op de lat maar moest uiteindelijk toch het hoofd buigen voor de ploeg uit Helmond. Eindstand 0-2.

Komende zaterdagavond op 17 maart hopen we een mooiere wedstrijd te mogen aanschouwen wanneer de derby van Cranendock tegen sv Budel op het programma staat. Om 19.00 uur wordt er afgetrapt op het sportpark van sv Budel en ook dan hopen we dat vele Maarheeze-supporters de oversteek over “De AA” weer zullen gaan maken.

Deel dit bericht met je vrienden
Share on FacebookTweet about this on Twitter
Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest