De vorige keer schreef ik over ‘ontspullen’, ik ben er nog steeds niet klaar mee. Nu wil ik het eens hebben over ‘de Kringloop’.  Sinds een jaar zit er een bij ons in de buurt. Ik kom er graag, want onze winkel heeft de wat mooiere spulletjes. Curiosa heet dat, het is oud, maar niet oud genoeg om vintage te heten en het is nog lang geen antiek. Mooie tweedehands spullen, daar is onze woonkamer mee ingericht. In het begin van ons trouwen gingen mijn lief en ik heel wat rommelmarkten af om leuke oude spulletjes te scoren. Je kent ze wel: letterbakken, bidstoel, sigarenvorm en zo meer. We vonden het leuk op zo’n markt rond te struinen. Toen de Kringloopwinkels in opkomst kwamen konden we ons hart ophalen. Die winkels zullen wel een beetje de doodsteek zijn geweest voor rommelmarkten. Je kunt er meestal niet afdingen, maar soms is er wel wat aan de prijs te sleutelen.

Voor meubels gaan we het liefst naar kringloop ‘Het Goed’ op de Hurken. Daar staan veel mooie meubeltjes voor een fijne prijs. In onze serre, tevens kantoor, staat een bankje. Wanneer het versleten is gaat het naar de stort, het is dan écht versleten. Daarna rijden we langs ‘Het Goed’ en kopen daar weer een ander bankje voor tussen de vijfendertig en vijftig Euro. Daar doen we dan weer zo’n vijf jaar mee. In december braken door een domme actie de poten van onze eettafel af, vlak voor de kerst. En de hele familie zou komen eten. Oei, we moesten dus snel op zoek naar een betaalbare tafel. We keken voor de verandering eens bij IKEA, maar nee, zowel de prijs als de tafels zelf konden ons niet bekoren. Dus gingen we toch maar weer de Kringloopwinkels af. En ja, we vonden een pracht exemplaar van notenhout en voor het bedrag dat we in gedachten hadden. De helft van de prijs van een IKEA tafel, en met veel karakter en uitstraling. We kijken nog iedere dag met plezier, bijna verliefd naar de nieuwe aanwinst.

Soms loop ik zonder naar iets op zoek te zijn de Kringloop binnen. Vaak vind ik dan een aanvulling op ons servies, glaswerk of keuken spulletjes. Op een gegeven moment neusde ik in de bak met schilderijen en posters. Onzin eigenlijk want er hangt bij ons al zoveel aan de muur. Een schilderij trok mijn aandacht. Het was een prachtig exemplaar, mooie afbeelding en zachte tinten, schitterende lijst en de prijs? Alleen de lijst was al het tienvoudige waard. Ik werd er hebzuchtig van, dat schilderij wilde ik hebben. Het was wel ruim een meter breed, en zeventig centimeter hoog, niet bepaald iets kleins waar je nog wel een plekje aan de muur voor vindt. Er was maar één oplossing: dit schilderij aan de muur? Dan een ander retour naar de Kringloop, dan hebben anderen weer plezier van ons exemplaar. Daarbij is het zo leuk om af en toe iets te veranderen aan de inrichting, helemaal als het navenant geen geld kost. Dus hoera voor de Kringloop.

 

Schermafbeelding 2016-07-29 om 16.13.24In 1979 richtte Wilma Stofmeel Dansgroep Butterfly in Waalre op. Na tien jaar stopte ze daarmee en droeg het stokje over aan een nieuwe leiding. Butterfly bestond toen inmiddels uit ruim 100 leden. In 1990 startte ze Theatergroep Kinderspel, volgde daarvoor de Basisregie opleiding In Tilburg en de Kaderregie opleiding in Venlo. Verder gaf ze theatercursussen in de regio en regisseerde verschillende volwassen gezelschappen en jeugdgroepen. Op verzoek van het NVA (Nederlandse Vereniging Amateurtoneel) volgde ze in Apeldoorn een masterclass om speciaal voor jongeren toneelstukken te schrijven. Sinds maart 2016 schrijft ze ook artikelen voor het weekblad De Schakel. In 2006 ontving Wilma de koninklijke onderscheiding Lid in de orde van Oranje Nassau voor haar bijzondere verdiensten op het gebied van theater voor de jeugd en in 2015 ontving ze daarvoor van de gemeente Waalre de vrijwilligerspenning.

 

Deel dit bericht met je vrienden
Share on FacebookTweet about this on Twitter
Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest