RKVV Waalre

Nu de beslissende fase van de competitie nadert heeft Waalre eenvoudig afgerekend met een subtopper in de 5e klasse E, DEES. De gasten uit Wintelre betrokken nog wel de verdedigende stelling maar Waalre combineerde daar voor rust gemakkelijk doorheen waarna de ploeg na een soort verlengde rust pas in de na bijna 70 minuten weer wakker schoot met een 6-0 eindstand als gevolg.

Na een rustig begin was de eerste versnelling van Waalre de gasten te machtig. In de 9e minuut passeerde Ivar Brans zijn tegenstander en leverde een voorzet op maat af die werd ingekopt door Wouter Bosman, 1-0. Ook na deze snelle openingstreffer bleef de thuisploeg rustig combineren zonder het DEES doel echt onder vuur te nemen. Opnieuw Ivar Brans brak de rust, in de 23e minuut soleerde hij door de DEES achterhoede en met een beetje geluk klopte hij ook doelman van Mol 2-0. Twee minuten opnieuw een snelle aanval over links en nu bezorgde René Hooijmans de bal bij Kees Uijthoven die Waalre een rustgevende 3-0 voorsprong bezorgde. DEES stelde hier weinig tegenover al moest doelman Lars Bouwmans op slag van rust nog een bal uit de kruising ranselen om een clean sheet te behouden; ruststand 3-0.

Na rust schakelde Waalre vele tandjes terug en kon DEES het spel verplaatsen na de helft van de zwartwitten. De ploeg uit Wintelre bepaalde het spel en Waalre nam een verlengde rustpauze. Echte kansen leverde dat de bezoekers niet op en de eerste keer dat Waalre na rust opveerde was het raak. In de 70e minuut soleerde invaller Joost Sengers door de DEES achterhoede, 4-0.  Twee minuten later was het opnieuw Joost Sengers die de DEES achterhoede te machtig was. Nu bracht hij de bal via René Hooijmans bij Kees Uijthoven die Waalre op 5-0 schoot. Hierna gaf DEES de strijd op al kreeg de ploeg nog twee goede kansen op een ere treffer, maar doelman Lars Bouwmans was vastbesloten om eindelijk weer een clean sheet te houden. Het slotpunt van de wedstrijd werd tenslotte in de 90e minuut gezet door Sean Govers die een vrije trap achter doelman van Mol schoot 6-0.

Een ruime overwinning voor Waalre als opmaat voor een drukke voetbalweek met twee thuiswedstrijden, donderdag 19 april tegen Netersel en zondag 22 april tegen SVSOS

Deel dit bericht met je vrienden
Share on FacebookTweet about this on Twitter
Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest