RKVV Waalre

Door de tiende overwinning in successie heeft Waalre de titel in de 2e periode binnengehaald. Dit succes werd na een zege tegen Casteren, dat pas na 58 minuten de eerste barst vertoonde, niet echt uitbundig gevierd op sportpark Hoeveland. Bij Waalre staat alles in teken van een hoger doel dat a.s. zondag in de uitwedstrijd tegen DVS gerealiseerd kan worden, Waalre – Casteren 3-0.

Casteren heeft zich de laatste jaren ontpopt als ‘angstgegner’ van Waalre. Ook nu ging het voor rust voor Waalre zeer stroperiger. De ploeg had weliswaar meer balbezit maar kansen werden niet gecreëerd. Slecht éénmaal was doelman Stein van Esch in problemen toen een bal tegen de lat belandde. Casteren creëert tegen Waalre altijd een paar kansjes zo ook nu. In de 30e minuut kwam een voorzet precies op het hoofd van Pim Smolders terecht die te nauwkeurig de maat nam en de bal tegen de lat zag belanden. Waalre kwam hierdoor met de schrik vrij en de wedstrijd kwam tot een logische ruststand, 0-0.

Na rust pakte Waalre de zaak energieker aan. Allereerst kwamen er met Joost Sengers en Sean Govers twee verse krachten en vervolgens ging het tempo omhoog. Dit resulteerde in de 58e minuut in de openingstreffer. Johan van de Reek vond in het overvolle centrum van de Casteren verdediging Joost Sengers die vervolgens doelman Stein van Esch geen kans gaf 1-0.

Hiermee brak de weerstand van Casteren, zeker nadat in de 61e minuut Kees Uijthoven op een voorzet van Sean Govers de bal voor de 2-0 binnen kopte. Waalre heerste nu en de Waalre achterhoede kwam door de spaarzame tegenstoten van Casteren niet meer in de moeilijkheden. In de 75e minuut was het Joost Sengers die met een knappe individuele actie de eindstand op het bord zette; 3-0.

Met maar liefst 24 punten uit 9 wedstrijden heeft Waalre het eerste succes van deze competitie binnen. Nu is het de focus te verleggen op de eerste mogelijkheid om het algemene kampioenschap binnen te slepen in de derby tegen DVS in Aalst.

Deel dit bericht met je vrienden
Share on FacebookTweet about this on Twitter
Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest