FC Cranendonck

In een leuke en vooral spectaculaire wedstrijd pakt FC Cranendonck een zeer verdiend en belangrijk punt tegen koploper Tivoli.

FC Cranendonck startte met maar liefst 4 invallers, maar ondanks dat begon het zeer overtuigend aan deze wedstrijd tegen koploper Tivoli. Met een geweldige werklust als basis werd Tivoli bevochten. Al snel zagen we een eerste kansje voor FC Cranendonck. Erik van de Hurk kon met een solo vrij voor de Tivoli doelman opduiken, maar zijn inzet was een prooi voor de Tivoli doelman. In de 10de minuut was het wel raak. Een hard schot van Wesley Damen kon maar net door de doelman worden tegengehouden, maar in de rebound was A-jeugd speler Kars Damen er als de kippen bij om de 0-1 binnen te tikken.

De vreugde was van korte duur, want al binnen een minuut stond de 1-1 op het scorebord. Een klein slippertje achterin, waardoor de Tivoli spits vrij kon uithalen en keeper Bart Verhoeven was kansloos. Hierna ontspon er zich een leuke wedstrijd waarin de beide verdedigingen weinig weg gaven. Voor de rust zagen we een vrije trap van FC Cranendonck speler Driek vd Vorst, waar de Tivoli keeper maar net een handje achter kon krijgen en aan de andere kant kwam FC Cranendonck goed weg  bij een lage voorzet, waar de Tivoli spits de bal hoog over het doel joeg.

Na de pauze bleef het een leuk duel om naar te kijken, ondanks het geringe aantal kansen. Halverwege de tweede helft zagen we dat de krachten bij FC Cranendonck een beetje wegvloeiden. Tivoli kwam nu iets meer in balbezit, maar de FC Cranendonck bleef zeer geconcentreerd voetballen en gaven niets weg. Totdat in de 76ste minuut een onschuldige verre bal verkeerd door de FC Cranendonck achterhoede beoordeeld werd, waardoor de Tivoli spits alleen op doelman Bart Verhoeven kon afstevenen. Met een uiterste krachtinspanning kon Ruud Roefs middels een overtreding een doelpunt voorkomen. Helaas voor Ruud betekende dit een penalty en een rode kaart. De penalty werd feilloos en dus kansloos voor Bart Verhoeven ingeschoten, 2-1.

Vanaf dat moment ging FC Cranendonck alles of niets spelen. Het onderste werd uit de kan gehaald en deze tomeloze inzet werd in de allerlaatste minuut beloond. Een corner werd voor het doel gebracht, waar nagenoeg alle FC Cranendonck spelers stonden opgesteld. Het was Jens Abrahams die er zijn hoofd tegenaan kon zetten en daarmee de belangrijke gelijkmaker kon scoren, 2-2. Met dit gelijke spel staat FC Cranendonck in de 2de periode bovenaan. Met nog 1 wedstrijd te spelen, komende donderdag thuis tegen ZSC staat FC Cranendonck gelijk met Hoogeloon, waarbij het doelsaldo van FC Cranendonck 4 beter is. Dus een overwinning aanstaande donderdag op ZSC kan de 2de periodetitel betekenen.

Deel dit bericht met je vrienden
Share on FacebookTweet about this on Twitter
Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest