logo_rksvheeze

HEEZE – Het eerste elftal van RKSV Heeze is er zondagmiddag in geslaagd kampioen te worden van de 2e klasse. Het is voor het eerst in de geschiedenis dat Heeze hierdoor promoveert naar de 1e klasse. Heeze won de laatste thuiswedstrijd met 3 – 2 van Rood-Wit Veldhoven en hield daarmee in de eindstand 1 punt voorsprong op EFC uit Eersel.

Ivo Moerenhout bracht Heeze, op een volgepakt Lambrek, na iets meer dan een half uur op voorsprong, zijn 25e doelpunt van het seizoen. Rood-Wit was niet voor de ”figurantenrol” naar Heeze gekomen en na een goede actie op rechts bracht Gideon Pieschel de ploegen weer op gelijke hoogte.

Heeze kwam na rust furieus uit de kleedkamer en Ad Snoeijen, die vlak voor tijd een publiekswissel kreeg vanwege zijn laatste wedstrijd in het eerste, bracht met een machtige kopbal de thuisploeg op voorsprong. Na bijna een uur spelen leek de wedstrijd beslist toen Gijs Moerenhout uit een vrije trap de 3 – 1 binnen kopte, maar toch kwamen de Veldhovenaren in de 75e minuut nog terug via Pieschel, die een strafschop benutte.

In de resterende minuten bleef het spannend, maar toen na 93 minuten het eindsignaal klonk, veranderde de nervositeit in een, door met rood-groene rookontwikkeling, jubelende feeststemming van spelers, technische staf en supporters.

 

Deel dit bericht met je vrienden
Share on FacebookTweet about this on Twitter
Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest