Eerder vandaag meldde Cranendonck.Nieuws.nl dat een aantal inwoners van Budel-Dorplein en Budel-Schoot plannen heeft om ‘Budel’ uit de naam te halen. Tientallen reacties komen er op het bericht op Facebook. Vrijwel allemaal zijn ze negatief tegenover het plan. “Wat een onzin weer”, zegt de een. “Dus omdat het niet uit te leggen is waarom, dan maar meteen veranderen? Onzin als je het mij vraagt, lekker zo laten”, zegt een ander. En zo gaat het nog wel even door. Dorplein dankt zijn naam aan de familie Dor. Aan het einde van de 18e eeuw bouwden zij een fabriek tussen Budel en Weert, de huidige zinkfabriek. Daarbij bouwden ze ook een klein dorpje waar de arbeiders van die fabriek konden wonen. Later werd het erkend als dorp en is het vernoemd naar de familie Dor. En zo is Budel-Dorplein ontstaan. Budel-Schoot is ontstaan door een samensmelting van twee buurtgenootschappen; Groot- en Klein-Schoot. Het was vroeger dus echt onderdeel van Budel. ´Schoot´ betekent: Zoom van akkers langs de rand van de heide.

Deel dit bericht met je vrienden
Share on FacebookTweet about this on Twitter
Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest