Er komt een nieuw dierenasiel in Eindhoven, meldt het Eindhovens Dagblad. Dit moet het verouderde dierenopvangcentrum De Doornakker vervangen. Mogelijk wordt tegelijkertijd het beheer van de opvang weggehaald bij de Dierenbescherming. Naar verwachting tekenen de in totaal 17 aangesloten regiogemeenten binnenkort een convenant hiertoe. Tot nu toe is het de Dierenbescherming die het opvangcentrum bemant. Daar komt mogelijk een einde aan omdat ook de exploitatie wordt aanbesteed. De Dierenbescherming stelde zeven jaar terug al dat opvang de Doornakker verouderd is. Haar voorstel voor nieuwbouw werd in 2011 afgewezen door de regiogemeentes, omdat ze de kosten te hoog vonden.

Deel dit bericht met je vrienden
Share on FacebookTweet about this on Twitter
Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest