Het Openbaar Ministerie heeft woensdag tegen negen mannen gevangenisstraffen van drie tot negen jaar cel geëist, meldt het Eindhovens Dagblad. De groep wordt ervan verdacht een bevrijdingspoging met een helikopter op touw te hebben gezet vanuit het vliegveld in Budel. De politie kreeg tijdig lucht van de zaak. De verdachten beschikten over snelle (gestolen) auto’s en zware wapens. De groep mannen is volgens het OM al in augustus begonnen met de voorbereiding. De groep bestaat overwegend uit twintigers. Eén verdachte, de 39-jarige Abdel L., uit Bergen op Zoom meldde zich een week geleden bij de politie. Hij werd internationaal gezocht en was een vriend van Benaouf A. Het OM ziet hem als de leider van de bevrijdingsoperatie.

Deel dit bericht met je vrienden
Share on FacebookTweet about this on Twitter
Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest