Drie van de negen mannen die in oktober 2017 betrokken waren bij de mislukte ontsnapping van de Eindhovense topcrimineel Benaouf A, zijn weer vrijgelaten. Dit meldt Omroep Brabant. De rechtbank in Amsterdam hief donderdag de voorlopige hechtenis van de mannen op nadat straffen geëist werden van zes tot acht jaar cel. Ze mogen van de rechter gaan, omdat de straf die zal worden opgelegd vermoedelijk lager zal uitpakken dan de tijd die de drie al in hechtenis zaten. De hele bende werd vorig jaar opgepakt omdat ze. De mannen wilden een helikopter huren voor de ontsnappingspoging bij de gevangenis en opstijgen vanaf Kempen Airport in Budel. Het OM kan niet tegen het besluit van de vrijlating in beroep gaan maar moet het vonnis van 12 oktober afwachten.

Deel dit bericht met je vrienden
Share on FacebookTweet about this on Twitter
Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest