FC Cranendonck

Deze middag werd er afgereisd naar promovendus Altweerterheide. Het begin was van FC Cranendonck slap en ongeconcentreerd. Hierdoor werd Altweerterheide volop de gelegenheid gegeven om naar hartelust te combineren en dat konden ze wel. De FC Cranendonck verdediging had het er erg moeilijk mee, maar kon telkens door goed ingrijpen van verdedigers en ook enkele keren van doelman Tom van Happen voorkomen dat Altweerterheide tot scoren kwam. Dit resulteerde in diverse corners voor Altweerterheide, maar deze waren niet echt gevaarlijk.

Na 30 minuten zagen we het spelbeeld stilaan kantelen en werd FC Cranendonck de betere partij. De vechtlust kwam weer terug en het spel werd beter. Dit resulteerde al direct in enkele goede kansen, maar het vizier stond nog niet goed afgesteld. Hierdoor bleef het tot aan de rust 0-0.

Na de pauze zette dit spelbeeld zich voort. FC Cranendonck was de beter voetballende ploeg en werd voorin steeds gevaarlijker. Na 10 minuten was het een perfecte actie van Guus Teunissen over links waar Altweerterheide geen antwoord op had. Vanaf de achterlijn speelde Guus de bal bij de eerste paal, waar Klaas vd Wildenberg er als de kippen bij was en met een wippertje de doelman het nakijken gaf, 0-1.

Halverwege de tweede helft kwam FC Cranendonck nog een keer goed weg. Vanaf 25 meter werd een vrije trap voor Altweerterheide buiten bereik van doelman Tom van Happen op de kruising geschoten, maar meer kansen zaten er voor Altweerterheide deze middag niet meer in. FC Cranendonck kreeg steeds meer ruimte van de moegestreden Altweerterheide spelers en creëerde zich ook diverse goede kansen. Maar telkens was het net niet.

In de 93ste minuut was het dan toch raak. Alweer was het Guus Teunissen die op links iedereen voorbij liep en alleen op de keeper kon aflopen. Maar Guus was niet zelfzuchtig en speelde met een perfecte bal breed Kars Damen helemaal vrij voor een leeg doel. Kars maakte dankbaar gebruik van deze kans en liet de 0-2 eindstand op het niet aanwezige scorebord vastleggen. Na een mindere eerste helft en een goede tweede helft pakte FC Cranendonck hiermee een verdiende 0-2

Deel dit bericht met je vrienden
Share on FacebookTweet about this on Twitter
Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest