De eerste twee Philips van Horne muurschilderingen in Weert zijn een feit. Je hebt er vast al over gehoord of gezien. Deze murals verbeelden het verhaal van de graaf van Horne, een verhaal dat bij velen nog onbekend is. Om de muurschilderingen kracht bij te zetten zijn er informatiebordjes gemaakt die bij de muurschilderingen zijn geplaats op het Munttheater en Theater de Huiskamer. De teksten zijn geschreven door Bas Rompa uit Weert. Op de infoborden staat een QR code die via de fotofunctie van de IPhone linkt naar de website www.muurkunstweert.nl. Op de website krijgen bezoekers meer informatie, een film en animaties te zien waarin meer wordt verteld over de rijke geschiedenis van Philips van Horne. Van elke mural wordt door het bedrijf de Beeldentemmers uit Budel een animatie gemaakt die de muurschildering tot leven brengt. De murals zijn een blijvende herinnering aan het Van Hornejaar in Weert. Het project wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Weert, Stichting Provisius, het Prins Bernhard Cultuurfonds en enkele sponsoren. Het project wordt gerealiseerd door Stichting de Verbeelding en Stichting Getting Up.

Deel dit bericht met je vrienden
Share on FacebookTweet about this on Twitter
Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest