Dat is het dan weer, bijna einde van het jaar. Maak ik de balans op met een terugblik op het afgelopen jaar. Er was een heel kort lijstje met voornemens, of die zijn uitgekomen? Jazeker! In december 2017 schreef ik nog over mijn lief die het wat rustiger aan kan gaan doen. Dat is ook gebeurd. Hij moest nog heel erg wennen, maar hij krijgt zachtjes aan de smaak te pakken. Niet dat hij niks meer om handen heeft. Hij heeft alleen alles beter in de hand, haalt de krenten uit de pap zogezegd en kiest voor activiteiten die hij leuk vindt. Decor maken voor een toneelgroep, een dansavond organiseren. Tekeningen maken voor een nieuw ‘Heksje Mimi’ verhaal, of etagères beschilderen met Sint en Piet motieven of van de kerst. Prompt werd hem van alle kanten gevraagd er voor deze en gene een te maken. Daar is echter geen sprake van. De beschilderde etagères blijven eenmalig en exclusief.

En mijn goede voornemens? Die zijn ook goed uitgevoerd: Het eerst was ontspullen. Dat was ook wel nodig. Toen we onze trouwe Opel Combo na zestien jaar inwisselde voor een nieuwe Ford bestelwagen, bleek deze een maatje groter. Wilden we die ’s winters in de garage zetten, dan betekende dat we een en ander moesten ombouwen en opruimen. Dus ja, ontspullen is goed gelukt. Bij mij dan want de beloofde opruiming van manlief in de kledingkast en sokken la mag nog wel wat grondiger onder handen worden genomen.

Mijn tweede voornemen was om dit jaar helemaal geen kleren te kopen en dat is gelukt. In april schreef ik al dat ik mijn kledingstukken opnieuw ontdekte en andere combinaties maakte. Mode folders verdwenen ongezien in de papierbak en er was geen uitverkoopstress. Het enige wat ik heb gekocht waren panty’s en sokken, daar was ik doorheen. Ik kan niet nog een jaar de kledingwinkels en schoenenzaken mijden. Ineens zijn er meerdere schoenenparen versleten, is een truitje in de was gekrompen en zijn andere kledingstukken, na soms wel tien jaar, nu toch wel echt versleten. Helaas moet ik volgend jaar toch weer aan de bak en gaan winkelen. Maar dat doe ik dan wel met mate en natuurlijk samen met mijn lief.

Voor 2019 hebben we een nieuw voornemen gemaakt: Nu genieten en samen reisjes maken zolang we nog zo vitaal zijn. Eén keer in de week een leuke dag uit en dat mag op de fiets zijn. We gaan met de trein of de bus op stap naar een leuke stad, of gewoon naar het zwembad. En we moeten tijd blijven maken voor het gezin. Dat wordt een makkie want we hebben al een weekend in een vakantiepark gereserveerd, met drie huisjes: voor ons, de kinderen met kleinkinderen en onze nieuwe aanwinst katertje Tinus. Voor ons tweetjes hebben we in de zomervakantie een riviercruise rond het IJsselmeer geboekt. We kijken er nu al naar uit. Met kerst en nieuwjaar is er weer volop tijd voor kinderen en familie, dat wordt weer een tijd met een gouden randje.

Ik wens iedereen fijne feestdagen en alle goeds voor 2019

 

Schermafbeelding 2016-07-29 om 16.13.24In 1979 richtte Wilma Stofmeel Dansgroep Butterfly op. Na tien jaar stopte ze daarmee en droeg het stokje over aan een nieuwe leiding. Butterfly bestond toen inmiddels uit ruim 100 leden. In 1990 startte ze Theatergroep Kinderspel, volgde daarvoor de Basisregie opleiding In Tilburg en de Kaderregie opleiding in Venlo. Verder gaf ze theatercursussen in de regio en regisseerde verschillende volwassen gezelschappen en jeugdgroepen. Op verzoek van het NVA (Nederlandse Vereniging Amateurtoneel) volgde ze in Apeldoorn een masterclass om speciaal voor jongeren toneelstukken te schrijven.  In 2006 ontving Wilma de koninklijke onderscheiding Lid in de orde van Oranje Nassau voor haar bijzondere verdiensten op het gebied van theater voor de jeugd en in 2015 ontving ze daarvoor van de gemeente Waalre de vrijwilligerspenning.

 

Deel dit bericht met je vrienden
Share on FacebookTweet about this on Twitter
Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest