De gemeenteraad van Heeze-Leende heeft de tarieven voor de afvalstoffenbelasting vastgesteld. De tarieven zijn flink gestegen. De vaststelling door de raad is daarom dan ook niet zonder slag of stoot gegaan. Als de tarieven gelijk zouden blijven, zou er een groot tekort in de afvalstoffenbegroting ontstaan. De raad heeft gekozen om het principe ‘de vervuiler betaalt’ te hanteren bij de afvalstoffenheffing. Geld uit de reserves halen om tekorten te dekken doet geen recht aan dit principe. Vanaf 2010 is het gelukt om de afvalstoffenheffing voor een gemiddeld gezin nauwelijks te laten stijgen, net als de poorttarieven van de milieustraat. Door de flink gestegen kosten en lagere opbrengsten moest een inhaalslag worden gemaakt. Onderzocht gaat worden hoe de kosten kunnen worden verlaagd.

Deel dit bericht met je vrienden
Share on FacebookTweet about this on Twitter
Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest