Vuurwerk mag rondom de jaarwisseling in Waalre niet meer overal en door iedereen worden afgestoken. Dit meldt het Eindhovens Dagblad. In plaats daarvan moet op een centrale plek in de gemeente een professionele vuurwerkshow komen. Dat vindt 46 procent van de Waalrenaren die meededen aan een onderzoek naar nieuw vuurwerkbeleid. Een derde van de 411 respondenten vindt dat er niets hoeft te veranderen en dat het afsteken van vuurwerk moet kunnen zoals het al jaren gaat. Een op de zes wil liever geen geknal met Oud en Nieuw en hoopt op een vuurwerkverbod. Als de raad over twee weken groen licht geeft, gaat de gemeente de komende maanden werken aan een voorstel voor nieuw vuurwerkbeleid.

Deel dit bericht met je vrienden
Share on FacebookTweet about this on Twitter
Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest