Met hun ontwerp ‘The Broek of Cranendonck’ hebben de Amsterdamse architectenbureaus B+B en KettingHuls de door de gemeente uitgeschreven ontwerpwedstrijd voor De Baronie van Cranendonck gewonnen. Dit meldt het Eindhovens Dagblad. Drie Nederlandse bureaus, één uit Italië en één uit China hebben een ontwerp voor het gebied rond het kasteeltje Cranendonck ingeleverd. Volgens de jury past het winnende plan het best bij de inrichting van het gebied zoals de gemeente en het team Happy Fuel en Phidias dat voor ogen hebben. In ‘The Broek of Cranendonck’ wordt rekening gehouden met de wateroverlast, waar het gebied in natte tijden mee te maken heeft. De plannenmakers laten de Aa meer meanderen en krijgt een aftakking rond de kasteelruïne. Door het verleggen van dammetjes en sluizen wordt het gebied nabij het kasteeltje meer vernat. Het wordt er moerassiger, vandaar de naam ‘Broek’ in de titel van het plan. Maandag 14 januari, vanaf 20.00 uur, is er een infoavond in het gebouw Cranendonck 3.

Deel dit bericht met je vrienden
Share on FacebookTweet about this on Twitter
Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest