De bemiddelingspoging in Valkenswaard is mislukt, de omroepen niet op één lijn in strijd om uitzendrechten, aldus het Eindhovens Dagblad. De VOS, nu nog in het bezit van de licentie, wil de komende vijf jaar op eigen houtje uitzenden. De andere twee kandidaten in de race om de rechten, RTV Horizon en de Media Workshop (MWS), voelen wel voor samenwerking en onderzoeken die mogelijkheid. Uiteindelijk kan maar één omroep worden voorgedragen bij het Commissariaat van de Media. De gemeente heeft getracht aan te sturen op samenwerking tussen de drie. De VOS en MWS lieten al vroeg doorschemeren daar geen heil in te zien. De aanstelling van een onafhankelijke bemiddelaar door de gemeente heeft dat niet kunnen veranderen. Later deze maand moeten de gegadigden hun plan en (financiële) situatie voorleggen aan een adviescommissie.

Deel dit bericht met je vrienden
Share on FacebookTweet about this on Twitter
Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest