In 2018 vonden er in Cranendonck bijna drie keer zoveel woninginbraken plaats als het jaar ervoor. Nergens in Zuidoost-Brabant werd afgelopen jaar meer ingebroken dan in de gemeente Cranendonck. Tenminste, als je het bekijkt per duizend inwoners. In totaal kreeg de politie er afgelopen jaar 101 belletjes van inwoners die ontdekten dat hun huis was leeggeroofd. Omgerekend zijn dat vijf inbraken per 1000 inwoners. Fors meer dan Eindhoven, Helmond, Heeze-Leende, Valkenswaard en Someren.Daarmee staat de wereld in Cranendonck op zijn kop in vergelijking met een jaar eerder toen de gemeente de strijd tegen het inbrekersgilde juist leek te ‘winnen’. Slechts 36 woninginbraken telde 2017, waar dat er in 2016 nog 61 waren. Maar waar de daling landelijk gezien doorzette in 2018 (13 procent minder inbraken) verdriedubbelde het aantal inbraken in Cranendonck.

Deel dit bericht met je vrienden
Share on FacebookTweet about this on Twitter
Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest