In 2018 waren er in Zuidoost-Brabant een kwart meer gevallen van dealen en drugsbezit in vergelijking met een jaar eerder. Vooral in de steden had de politie de handen vol aan drugsoverlast, aldus het Eindhovens Dagblad. De drugshandel op straat lijkt in de regio steeds groter te worden. n totaal constateerden agenten over alle 22 gemeenten in deze regio 759 gevallen van drugshandel en drugsbezit. Een jaar eerder waren dat er nog 603. In de cijfers gaat het overigens om ‘geregistreerde’ misdrijven. De toename kan dus deels verklaard worden door meer gerichte acties tegen drugsoverlast. Behalve de drugshandel nam ook het aantal overvallen en straatroven in de regio afgelopen jaar toe. Daar staat een hele rits aan misdrijven tegenover die juist minder vaak door de politie werd geregistreerd.

Deel dit bericht met je vrienden
Share on FacebookTweet about this on Twitter
Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest