In het nieuwe operatiecomplex van het Máxima Medisch Centrum opereren gynaecologen vanaf nu patiënten met behulp van de operatierobot. MMC is het eerste ziekenhuis in Zuidoost-Brabant dat operaties met de robot uitvoert. Naast urologische en maagdarmoperaties worden er nu ook gynaecologische operaties met deze techniek uitgevoerd. Belangrijk uitgangspunt hierbij is verdere ontwikkeling van de robottechniek in samenwerking met de Technische Universiteit Eindhoven. Als landelijk koploper op het gebied van kijkoperaties past de ontwikkeling van de robottechniek in MMC geheel binnen de ontwikkeling van robotisering en digitalisering in de zorg.

Maxima Medisch Centrum - 3D fotografie robotchirurgie

Deel dit bericht met je vrienden
Share on FacebookTweet about this on Twitter
Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest