De combinatiepartij PvOJ-GroenLinks in Heeze-Leende denkt er over de steun aan de coalitie in te trekken, omdat B en W zich niet houden aan de afspraak in het coalitieakkoord over fietsveiligheid in het centrum van Heeze. Dat wil trouwens niet zeggen dat de coalitie zijn meerderheid kan verliezen. Dit meldt het Eindhovens Dagblad. De deuk in het vertrouwen ontstond tijdens de vergadering van de gemeenteraad, waarin een werd oordeel gevraagd over het 10 puntenplan dat B en W hebben opgesteld over de ontwikkeling van het centrum van Heeze. Volgens PvOJ-GroenLinks een lijstje met oude ideeën. Wat de partij het meest stak was dat een zin uit het coalitieakkoord niet was meegenomen in die tien punten: dat het centrum van Heeze een verkeersluw verblijfsgebied wordt waar niet alleen de vrachtauto maar ook de personenauto te gast is en waar je veilig kunt fietsen. Het toevoegen van dat laatste deel van de zin was voor PvOJ-GroenLinks zelfs voorwaarde om steun te verlenen aan de huidige coalitie van CDA, D66, Lokaal Heeze-Leende en PvdA.

Deel dit bericht met je vrienden
Share on FacebookTweet about this on Twitter
Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest