Het aantal passagiers op Eindhoven Airport kende in de eerste drie maanden van 2019 een gematigde groei in vergelijking met diezelfde periode vorig jaar. Dat blijkt uit de cijfers over het eerste kwartaal van dit jaar. Met 1,28 miljoen passagiers steeg dit aantal met 3% in vergelijking met het eerste kwartaal in 2018 (1,24 miljoen). In het eerste kwartaal van 2018, ten opzichte van diezelfde periode in 2017, lag de passagiersgroei op 12%. Het aantal vliegbewegingen kende in het eerste kwartaal van dit jaar nauwelijks groei. Met 8.211 vliegbewegingen steeg dit aantal met 0,1% (eerste kwartaal 2018: 8.204 vliegbewegingen). Een jaar eerder groeide het aantal vliegbewegingen ten opzichte van het eerste kwartaal in 2017 met 6%. De passagiersgroei in de eerste drie maanden van 2019 is vooral het gevolg van een betere bezettingsgraad per vlucht. De bezettingsgraad komt in de eerste drie maanden van 2019 uit op gemiddeld 164 passagiers per vlucht (eerste kwartaal  2018: gemiddeld 159 passagiers). Het aantal vliegbewegingen in het eerste kwartaal is iets lager dan de verwachting vanwege het eerder genomen besluit van Ryanair hun thuisbasis op Eindhoven Airport te sluiten. De andere luchtvaartmaatschappijen zullen vanaf het zomerseizoen deze vrijgekomen ruimte volledig invullen.

Deel dit bericht met je vrienden
Share on FacebookTweet about this on Twitter
Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest