Zinkverwerker Nyrstar, met een grote fabriek in Budel-Dorplein, lijkt te zijn gered van een faillissement. Dit meldt het Eindhovens Dagblad. Het bedrijf presenteerde maandag een reddingsplan, waaruit blijkt dat grootaandeelhouder Trafigura het bedrijf bijna volledig overneemt. De huidige aandeelhouders hebben dan nog een belang van 2 procent in de onderneming. Er wordt nu gewerkt nog aan een akkoord met de schuldeisers. Hun leningen moeten worden omgezet in leningen aan het nieuwe bedrijf. Met bijna de helft van de obligatiehouders is daarover overeenstemming bereikt. Voor een finaal akkoord is steun van 75 procent van de obligatiehouders nodig. Het coördinerende comité van banken dat Nyrstar financiert, heeft ingestemd met de herfinanciering. In afwachting van een definitief akkoord zal Trafigura een nieuw overbruggingskrediet van 250 miljoen dollar verstrekken. Het bedrijf, zelf een handelaar in grondstoffen, kwam eerder al met een noodkrediet van 600 miljoen euro over de brug. Nyrstar telt 4100 medewerkers. Daarvan werken er zo’n 450 in Budel.

Deel dit bericht met je vrienden
Share on FacebookTweet about this on Twitter
Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest