De tot Jongeren Ontmoetings Plaats (JOP) omgebouwde zeecontainer in het Boudriepark in Budel zit weer strak in de groene verf. De opgeknapte ontmoetingsplek werd dinsdag heropend door wethouder Marcel Lemmen. Dit meldt het Eindhovens Dagblad. Het plan van mavo-3 leerlingen om de JOP te verduurzamen kreeg eind vorig jaar de steun van een meerderheid van de Cranendonckse jongeren-gemeenteraad. Leerlingen van het BRAVO! College in Budel wilden met het project D’n Keet de omgebouwde zeecontainer voorzien van verlichting en zonnepanelen, zodat jongeren er hun telefoons kunnen opladen. Met behulp van enkele jonge ondernemers werd de container door gebruikers en mavo-leerlingen onder handen genomen. De overdekte ontmoetingsplek wordt bezocht door een groep van 15 tot 20 jongeren. Ze zijn dik tevreden met het eindresultaat. Ook buurtbewoners waren uitgenodigd om de heropening bij te wonen en een hamburger mee te eten. Een hangplek is altijd een gevoelig onderwerp, aldus jongerenwerker Nick van Maas: ,,Door dit soort activiteiten gaat het schimmige er een beetje vanaf.’’

Deel dit bericht met je vrienden
Share on FacebookTweet about this on Twitter
Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest