Piloten van Kempen Airport zijn extra alert op rookpluimen die wijzen op bos- en heidebranden. Het paasvuur in Budel gaat vooralsnog gewoon door, aldus het Eindhovens Dagblad. In Budel wordt sinds het weekend druk gebouwd aan het Paasvuur dat door Jeugdclubs Budel wordt georganiseerd. Een groot feest met activiteiten voor jong en oud, maar vooral met een grote fik. Ook in Brabant is sprake van droogte. Kempen Airport heeft daarom piloten en instructeurs gevraagd extra alert te zijn op rookpluimen die wijzen op bosbranden. In 2018 zijn er tientallen meldingen van beginnende natuurbranden door vlieginstructeurs, leerlingen en ander piloten doorgegeven aan de luchtverkeersleiding van Kempen Airport. Vanwege het succes van de samenwerking heeft Kempen Airport onder de piloten een speciale briefing georganiseerd. Ondanks de extra alertheid zijn er nog geen signalen dat het Paasvuur aan de Voorterdijk in Budel gevaar loopt.

Deel dit bericht met je vrienden
Share on FacebookTweet about this on Twitter
Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest