Een hele stal vol legkippen heeft Red een Legkip in de afgelopen jaren gered van de slacht. De stichting heeft inmiddels 7 opvangplekken verspreid over het land (Ochten, Twijzelerheide, Rijsenhout, Heeze en Dreischor), in Lanaken in België en in Gangelt in Duitsland. Red een Legkip bestaat enkel uit vrijwilligers die iets aan het onrecht willen doen wat legkippen in de industrie wordt aangedaan. Vlak voordat de kippen naar de slacht gaan koopt Red een Legkip tegen de slachtprijs telkens een groep kippen vrij. Deze kippen gaan eerst naar de opvang om aan te sterken en om indien nodig medische verzorging te krijgen. Daarna worden ze geadopteerd door mensen die zich via redeenlegkip.nl hebben aangemeld om hen eindelijk een mooi leven te geven als kip in de tuin.

Deel dit bericht met je vrienden
Share on FacebookTweet about this on Twitter
Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest