Duurzaamheid is een thema dat speelt van mondiaal tot micro niveau. Het klimaat verandert, grondstoffen worden schaarser, de biodiversiteit loopt terug en extreem weer is steeds meer aan de orde van de dag. De gemeenten Heeze-Leende en Valkenswaard bereiden zich daarop voor en doorlopen daarom tezamen met belanghebbenden het proces om te komen tot nieuw duurzaamheidsbeleid. In dat kader is er in maart een oproep gedaan onder inwoners van de gemeenten om deel te nemen aan de denktank duurzaamheid. Op deze oproep hebben ruim 140 belangstellenden gereageerd, een prachtig resultaat! In de komende maanden wordt het nieuwe duurzaamheidsbeleid vormgegeven. De planning is om dit beleid in het najaar van 2019 vast te stellen. Parallel aan het traject om te komen tot duurzaamheidsbeleid is gemeente Heeze-Leende ook aan de slag met het thema energietransitie. Deze thematische uitwerking sluit straks naadloos aan bij het duurzaamheidsbeleid.

Deel dit bericht met je vrienden
Share on FacebookTweet about this on Twitter
Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest