Toppianiste Eliane Rodrigues speelt op zaterdag 15 juni uur naar het Cantine Theater Dorplein in Budel-Dorplein samen met haar studenten op het Vrienden van Ibach benefietconcert. De Ibach is een antieke kamervleugel met een rijke historie, die in 1911 werd aangekocht door de directie van de zinkfabriek in Budel. Vanaf 1927 werd de Ibach ingezet als ondersteuning voor de welbekende stomme films die destijds te zien waren in de grote zaal van het rijksmonument Hotel St. Joseph, wat nu bekend staat als Cantine Theater Dorplein. De vleugel is sinds 2017 weer terug op het oude nest en staat te schitteren in het Cantine Theater. Het instrument is toe aan groot onderhoud en daar is geld voor nodig. Daarvoor organiseert het Cantine Theater Dorplein op 15 juni een benefietconcert.

Deel dit bericht met je vrienden
Share on FacebookTweet about this on Twitter
Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest