Elk jaar veroorzaakt de eikenprocessierups veel overlast. De gemeente Heeze-Leende is druk bezig met de beheersing van de eikenprocessierups door het wegbranden en opzuigen van nesten en de zogenaamde “processie”. Dit is verder niet schadelijk voor mens en dier. De beheersingsmaatregelen worden alleen uitgevoerd bij gemeentelijke bomen. Eigenaren van eikenbomen zijn zelf verantwoordelijk voor het beheersen van de eikenprocessierups. De GGD heeft Oakie in het leven geroepen. Op zijn website www.oakie.info vind u meer informatie over de rups in het algemeen. Heeft u eikenprocessierupsen gezien op een openbare locatie waar dit overlast kan veroorzaken, geef dit door aan de gemeente. Deze onderneemt dan zo snel mogelijk actie.

Deel dit bericht met je vrienden
Share on FacebookTweet about this on Twitter
Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest