Het Eindhovens Dagblad meldt dat een groepje centrum-ondernemers voor het centrum van Heeze een BIZ-procedure wil starten, een Bedrijven Investeringszone. Een overheidsregeling, waarbij ondernemers jaarlijks tussen de 300 en 500 euro storten in een fonds. Er wordt een plan opgesteld voor leefbaarheid, veiligheid en levendigheid van het centrum. Uitgaven binnen dat plan worden uit het ondernemersfonds en door de gemeente betaald. In Heeze zou dit gaan om jaarlijks maximaal 30.000 euro gemeentebijdrage. Eind mei moet de politiek antwoorden of hiermee ingestemd wordt. Bij een ja zegt, organiseert de gemeente op 11 juni een schriftelijke stemming onder de circa 90 centrumondernemers. Alleen als 50 procent van hen meedoet aan de stemming en tweederde van die deelnemers ‘ja’ zegt, kan het BIZ-plan inclusief ondernemersfonds van start.

Deel dit bericht met je vrienden
Share on FacebookTweet about this on Twitter
Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest