Inwoners mogen meedenken over een nieuwe oplossing voor de bibliotheek in Maarheeze. Dat wil wethouder Marcel Lemmen (VVD, sociaal domein, onderwijs) graag, aldus het Eindhovens Dagblad. Sluiting van de bibliotheek in Maarheeze zou een structurele besparing betekenen van 100.000 euro. De gemeenteraad stak daar via een motie een stokje voor. Er moest wel tot een besparing worden gekomen, maar die moest evenredig verdeeld worden over de vestigingen in Budel en Maarheeze. Gehoopt wordt een oplossing te vinden door de vraag over het biebwerk, terug te leggen bij de inwoners. Zij bepalen immers over het voorzieningenniveau in hun kernen.Dit alles moet wel gebeuren binnen het vastgestelde budget. De uitkomsten worden in oktober in het college besproken.

Deel dit bericht met je vrienden
Share on FacebookTweet about this on Twitter
Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest