Chirurg dr. Rudi Roumen van Máxima MC heeft een gouden legpenning ontvangen van de Nederlandse Vereniging voor Heelkunde. Dit vanwege zijn verdiensten op het gebied van borstkankerchirurgie en het buikwandpijnsyndroom ACNES en liespijn. In Zuid-Nederland droeg Roumen bij aan de invoering en training van de schildwachtklierprocedure, waarbij alleen de eerste lymfeklier na de tumor verwijderd wordt. Roumen introduceerde als eerste de diagnose van het buikwandpijnsyndroom ACNES en deed onderzoek op dit gebied evenals de behandeling van liespijn. Ook is hij de oprichter van het ACNES-netwerk, om te zorgen voor eerdere herkenning en behandeling.

Gouden legpenning dr Roumen

Deel dit bericht met je vrienden
Share on FacebookTweet about this on Twitter
Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest