Het aantal spijbelende scholieren in onze regio lijkt zich te stabiliseren. Er waren in het schooljaar 2017-2018 meer meldingen van ongeoorloofd verzuim; scholen trekken eerder aan de bel, aldus het Eindhovens Dagblad. In totaal werd vorig jaar 2670 keer een melding van spijbelen gedaan door leerplichtambtenaren van de 21 samenwerkende gemeenten in Zuidoost-Brabant, een stijging van 9 procent. Het aantal spijbelaars bleef nagenoeg gelijk. Dit blijkt uit het regionaal jaarverslag schoolverzuim over het afgelopen schooljaar. De stijging van het aantal meldingen is het gevolg van gewijzigd beleid bij de scholen: eerder ingrijpen voorkomt langer ongeoorloofd wegblijven. De stijging deed zich vooral voor in het voorgezet onderwijs, het voorgezet speciaal onderwijs en het mbo. Gemeenten waar de stijging zich het duidelijkst aftekende, zijn Bergeijk, Heeze-Leende, Oirschot en Helmond.

Deel dit bericht met je vrienden
Share on FacebookTweet about this on Twitter
Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest