6 juni vond de opening plaats van het project Death Valley De Peel, het samenwerkingsproject in de Peel voor de viering van 75 jaar vrijheid. Het project is geïnitieerd door Museum Klok & Peel, in samenwerking met alle Peelgemeenten. De opening in Museum Klok & Peel werd bijgewoond door vertegenwoordigers van de militaire gemeenschap in Nederland, vier burgemeesters van de Peelgemeenten, ooggetuigen, leerlingen van het Varendonck college, betrokken organisaties en vele vrijwilligers. Aanwezigen spraken de wens uit om in verbondenheid WOII te herdenken en vrijheid te vieren.Tot december 2020 worden er door meer dan 53 organisaties meer dan 150 activiteiten georganiseerd, waarbij te denken valt aan diverse fietsroutes langs bijzondere locaties in De Peel waar zich tijdens WOII bijzondere gebeurtenissen hebben afgespeeld. Of bezoek de venstertentoonstelling over de Peel in oorlogstijd in Museum Klok & Peel. Op de website www.deathvalleydepeel.nl is reeds een greep aan activiteiten te vinden.

Deel dit bericht met je vrienden
Share on FacebookTweet about this on Twitter
Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest